AANBEVOLEN DOOR
Kinderartsen, psychologen en leraren
3 MAANDEN SCHRIJFPLEZIER
Kinderen vinden het leuk om dit dagboek bij te houden
WINNAAR VAN EEN GOLD AWARD
Junior Design Award 2020/21
BEOORDEELD MET 4,9 STERREN
Gebaseerd op 347 recensies

Ons verhaal

Het probleem

Als moeder van een 7- en 11-jarige raakte ik begin 2017 steeds meer gefrustreerd door berichten in de pers, waarin stond dat kinderen steeds meer stress ervaren en dat geestelijke gezondheidsproblemen toenemen. Tegelijkertijd zag ik in mijn adviesbureau voor technologie en productiviteit een trend waarin het analoge weer de overhand kreeg: liever een planning maken met pen en papier dan met een app, liever een dagboek bijhouden dan sociale media en liever mindfulness beoefenen dan tijd online doorbrengen.

Het begin van de oplossing

Veel van mijn klanten, en ikzelf, werkten aan het verbeteren van hun gewoonten en manier van denken om een evenwichtig, gelukkig leven te leiden met een betere geestelijke gezondheid, meer welzijn, mindfulness, focus en een verbeterde productiviteit. Tegelijkertijd hebben we thuis hard gewerkt om onze digitale veerkracht te verbeteren en de collectieve tijd online van ons gezin te verminderen. Ik zag hoeveel impact het dagelijks bijhouden van een dagboek, de verminderde schermtijd en de dankbaarheidsoefening op mijn welzijn hadden en hoe eenvoudige veranderingen aan ons privéleven een groot verschil maakten voor de kinderen. We hebben 'digitale detox-weekends' en delen onze 'top drie dingen' aan tafel. Ook mijn dochter ging een dagboek bijhouden toen ze het mij elke dag zag doen.

De problemen onderzoeken

Ik wilde de kinderen een eenvoudig dagboek geven maar vond niet wat ik zocht. Daarom ging ik zelf iets maken dat al die gewoonten bevatte waarvan de wetenschap heeft aangetoond dat ze bijdragen aan een gelukkiger leven en een groeimindset stimuleren. We hebben het dagboek bij tientallen kinderen van 6 tot 12 jaar getest, en in de zomer van 2018 werd het gedrukt. Ik heb een online cursus gevolgd aan de Universiteit van Californië, Berkely om me te verdiepen in publicaties die de wetenschap van het geluk onderbouwen. Ik keek hoe scholen het concept groeimindset toepassen, en ik sprak met deskundigen in de kinderpsychologie en het onderwijs, en met tal van ouders en onderwijzers.

Mijn eigen antwoorden vinden

Het resultaat is een heel eenvoudig dagboek dat in minder dan een paar minuten kan worden ingevuld. Het is prachtig geïllustreerd en bevat veel variatie om kinderen betrokken te houden, terwijl ze belangrijke gewoonten voor het leven ontwikkelen. Ik ben ook begonnen met een podcast genaamd The Curious Parent om te onderzoeken welke vaardigheden kinderen vandaag de dag nodig hebben om klaar te zijn voor de wereld van morgen. En op de blog schrijf ik over mijn eigen ervaringen over en experimenten met het opvoeden van kinderen die klaar zijn voor de wereld. Dit waren de antwoorden die ik vond op de problemen waarmee mijn kinderen en andere kinderen te maken krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat ze ook uw kinderen zullen helpen.

Mijn kinderen hebben actief geholpen om de inhoud te perfectioneren en zijn al die tijd mijn inspiratie geweest. Ik hoop dus dat dit dagboek ook voor uw kinderen de basis zal vormen voor een gelukkig en evenwichtig leven.

Wat is uw verhaal?

Ik hoor graag wat u ertoe heeft aangezet om een dagboek te kopen en hoe het gaat. Stuur me een e-mail, hello@happyselfjournal.com of ga naar mij Instagram en Facebook.